zondag 19 maart 2017

Lena dress voor de jarige!


Onder een stralend lentezonnetje mocht onze jongste telg 4 kaarsjes uitblazen. Wat heeft ze naar deze dag uitgekeken! Het thema stond al een hele tijd vast. Als grote ijsjesliefhebsters wou ze een 'ijsjesfeest".

Ik vond tricotstof met ijsjes maar was nog op zoek naar een ideaal patroon voor een zomers kleedje. Patronen voor tricotkleedjes zijn nu eenmaal niet evident te vinden. Tot zij met een gratis patroon om de proppen kwam: de Lena Dress!


De jurk is eigenlijk vrij eenvoudig maar de stolp aan de achterkant zorgt voor een leuk speels effect. Wie het patroon kent, zal opmerken dat mijn stolp te laag komt.
Haast en spoed  is zelden goed... ik ging eens snel dat patroon tekenen en knippen. Helaas had ik haar overduidelijke tutorial er niet bij genomen en heb ik mijn stof verkeerd geknipt.
Ik had net niet genoeg stof meer om opnieuw te beginnen. Met wat rekenwerk is toch best "draagbaar" geworden. Tille heeft er in ieder geval  niets van gemerkt.

 
 

Niet alleen de stolp is zo leuk, ook de omgeplooide mouwtjes zorgen voor een speels detail. Ik koos voor de versie met korte mouwen.Ter gelegenheid van het ijsjesfeest werd onze hele terras omgetoverd in een ijssalon.
Via mijn sympathieke buurvrouw Sofie kreeg ik zelfs een handgemaakt ijskarretje te pakken. Twee vrouwen op de sukkel om dat ding in mijn auto te krijgen...
Maar het was een groot succes bij de kindjes! Zij ontpopten zich toch rasechte ijsventers en boden ons hoorntjes, kuipjes, discobolletjes, minimarshmallows, minismarties,... aan. Het artisanaal ijs kocht ik bij Bakkerij Bogaerde in Pepingen. Een echte aanrader, vooral hun vliesbessenijs en manonijs viel erg in de smaak!
 
 


Maar Tille blijft toch een dame van tradities! Om kaarsjes uit te blazen heb je een taart nodig! Dus snel die cake bakken en versieren met ... ijsjes! Die leuke kaarsjes zijn van Rice en vond ik hier.

 
Op het einde van de dag vroeg ze met een trillend stemmetje of haar verjaardag nu gedaan was... Gelukkig stond er nog een feestje gepland in de klas en mocht ze daags nadien haar traktatie meenemen. Voor de gelegenheid had ik popcornijsjes gemaakt. Heel simpel, snel klaar maar leuk om af te geven.


Aan dit hele feestje ging uiteraard een uitnodiging vooraf. Ik vond mijn inspiratie bij madame creatief. Wist je dat zelf diepvrieszakjes "stikbaar" zijn ;-).


Gelukkige verjaardag, Tillemie!
 
 

 4 opmerkingen: